over gaëlle

Als kind al werd ik geprikkeld door mooie materialen: het winkeltje van mijn mama aan de rommelmarkt van Sint-Jacobs in Gent waar je antieke kant, huislinnen, eigenwijze kleren, oude accessoires en snuisterijen vond was voor mij een heuse bron van inspiratie: een wereld vol fijne texturen, authenticiteit en vakmanschap.

Toen tijdens mijn studies interieurvormgeving aan het KASK de exotische stoffenwinkel Scarabee over te nemen stond, voelde dit als een logische keuze en twijfelde ik geen moment om van mijn passie mijn beroep te maken.

De verkoop van stoffen combineerde ik al snel met eigen creaties want ik had de smaak van het naaien en ontwerpen te pakken: van gordijnen en kussens tot op maat gemaakte kleedjes.

De winkel blijven openhouden werd moeilijk, en ik herschoolde mezelf tot patroontekenaar in de mode-en textielwereld. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en na enkele jaren nam de passie voor het aankleden van interieurs en het creëren van een persoonlijke sfeer weer de bovenhand.

Een stuk of hoekje textiel vind ik een must in elk interieur, zoals een schilderij of foto een ware eyecatcher kan zijn, zo kan ook een gordijn, de kussens of de zetel een blikvanger zijn en een warme, persoonlijke stijl creëren.

De soberheid van een linnen voilage, een voluptueuze velours die rijkelijk op de grond valt, een levendige ikatweving of blokprint uit het magische Indië, maar evengoed een felgekleurd Afrikaans motief doen mijn hart sneller slaan. Stoffen die geproduceerd worden in menswaardige omstandigheden, aan correcte verloning en liefst nog eens lokaal omgetoverd worden tot gordijnen, kussens, tafellakens… daar ga ik voor!